Dit schilderij van een anonieme meester, vermoedelijk geschilderd rond 1924, toont Louis Mettewie in zijn ambtskostuum als burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek.

Louis Mettewie, veel meer dan een Brusselse laan

Louis Mettewie, dat is toch de naamgever van die laan in het noordwesten van het Brussels Gewest? Deze drukke verkeersader is inderdaad vaak het enige dat nog in het collectieve geheugen is blijven hangen van de vroegere burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek.

Deze tentoonstelling laat u kennis maken met een Brusselse duizendpoot, een vooruitstrevend politicus, een fiets- en autofabrikant en een pionier van het Brusselse Autosalon.

Het is een aangepaste versie van de expo die in de zomer van 2022 in het Park Karreveld te Sint-Jans-Molenbeek liep, een samenwerking tussen La Fonderie (Brussels Museum voor Industrie en Arbeid), de Archiefdienst en het Gemeentelijk Museum van Sint-Jans-Molenbeek (MoMuse) en de ULB.

De getoonde beelden zijn afkomstig uit de collectie van diverse Brusselse erfgoedinstellingen. Liberas vulde ze aan met enkele afbeeldingen uit de eigen collectie.